Sayfalar

29 Mayıs 2014 Perşembe

Tanrı ile Sohbet (Neale Donald Walsch)

"…Tanrı nasıl konuşur? Kiminle konuşur? Bu soruyu sorduğumda işte aldığım yanıt: Herkesle konuşurum. Hem de her an. Soru kiminle konuştuğum olmamalı. ‘Kim dinliyor’ diye sormalısın…”

Neale Donald Walsch’un Tanrıya, varoluşa, insana, yaşamın hemen her alanına olduğu gibi  öncesi ve sonrasına da ilişkin soruları ve ‘Tanrı’nın bu sorulara yanıtlarından oluşan 4 ciltlik bir seri. Çerçeveyi çizen, çizdiği bu çerçevede pratiğinize de yansıyacak birçok değerli öğreti içeren, okunması zevkli, güzel bir giriş kitabı. ‘Tanrı’ ile Neale arasında arkadaşça bir havada akıp giden sohbetlerde çok temel ve özlü bilgiler basit bir dille aktarılıyor.
İşte bir alıntı:
“…Ve kendinize şu soruyu soruyorsunuz: Neden? Neden bu yolu seçmeliyim? Bu yola girmenin anlamı ne? Ödülü ne? Nedeni ne? Neden çok basit. Çünkü yapacak başka bir şey yok.
            Ne demek istiyorsun?   
Çünkü artık denemediğiniz tek oyun bu. Başka yapacak bir şey yok. Gerçekten, yapabileceğiniz başka bir şey yok. Hayatınızın geri kalan bölümünde de bu yaptığınızı yapacaksınız. Tıpkı, doğumdan beri yapmış olduğunuz gibi. Soru, sadece bunu bilinçli mi bilinçsiz mi yapacağınız. Yolculuktan vazgeçemezsiniz. Çünkü doğumdan önce bu yolculuğa başladınız. Doğumunuz yalnızca yolculuğun ilk kilometre taşı. Bu nedenle soru, “neden bu yolu seçeyim?” olamaz. Zaten başlamışsınız. Soru ancak şu olabilir: “Bu yolda bilinçli olarak mı, bilinçsizce mi ilerlemeyi tercih ediyorum? Farkındalıkla mı, otomatik olarak mı? Deneyimlerimin nedeni olarak mı, sonucu olarak mı? Yaşamınızın çoğu, deneyimlerinizin sonucunu yaşamakla geçti. Şimdi, nedenlerini oluşturmaya davet ediliyorsunuz. “

Çeviri ve üslup biraz daha güzel olsa demekten kendimi alamıyorum ama buna çok takılmazsanız, merak ettiğiniz konulara ilişkin ezber bozacak yaklaşımlar ve bakış açıları sunacaktır. Sohbet sırasında, konular yapılandırılarak ve sırayla ele alınmakla birlikte Tanrı ile Sohbet’i diğer bazı kitaplarda yapabileceğiniz gibi rastgele bir sayfa açarak okumanız da mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder