Sayfalar

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Başlarken...

Farkındalık, bilinçlenme ve gelişme yolundaki çalışmalar, benim gibi mantık tarafı ağır basanlar için öncelikle zihinsel düzlemde başlıyor. Okumayı seviyorsanız, kitaplar bu düzlemdeki çalışmalarınızın zevkli ve önemli bir kaynağı olacak.

Sizi çeken her kitapta mutlaka bir şeyler bulacaksınız, boşuna okumuş olmayacaksınız. Daha sonra dönüp baktığınızda bazı kitapların görece daha düşük bir bilinç düzeyinden seslendiğini görebileceksiniz. Ama bundan daha doğal ne olabilirdi? Bilinciniz genişlerken, basamakları da tırmandınız ve kuşkusuz geride bıraktığınız o basamaklar olmadan bulunduğunuz noktaya gelemezdiniz. Bazı kitaplara ise tam nüfuz edemeyeceksiniz. Sonraları eliniz aynı kitaba gittiğinde ise bu kez bambaşka mesajlar bulabileceksiniz. Okuyacağınız tüm bu kitaplar nihayetinde size, bilginin aslında tek bir kaynaktan geldiğini ve evrensel olduğunu gösterecek.

Sadece içinde gezinmenin bile huzur verdiği bir çiçek bahçesi düşünün. Bu bahçede gül de var, lotus çiçeği de. Belki siz bir çiçeği diğerlerinden daha üstün tutuyor olabilirsiniz. Ama unutmayın ki renkleri, kokuları, görünüşleri farklı olsa da tüm bu çeşitlilik aslında tek bir evrensel bilgeliğin tomurcuklanmasından ibaret…

Bir noktada bilginin evrenselliğini iyice özümseyecek ve gelenekler arasında varmış gibi görünen ayrımları da aşarak kendinizi sonraki aşamalara hazır hissedeceksiniz.

O ana ulaşana dek siz de benim gibi, “neler var?”, “ne okuyabilirim?” düşünceleriyle arayışta olacaksınız. İşte “Rehber Kitaplar”, ileride çok yararını göreceğiniz bu arayış sürecinde size yardımcı olacak derli toplu bir kaynak olması niyetiyle oluşturuldu. Kitapçıya uğrayarak burada gördüğünüz kitapları incelemeniz ve sizi çeken kitapları alıp okumanız, sizi yolunuzun ileri aşamalarına hazırlayacak. Okudukça sorularınıza yanıt bulacak, yeni sorular soracaksınız. Donanımınızı artırdıkça bir kitap, diğerini çağıracak… Hatırlayın, öğrenci hazır olduğunda öğretmen gelir.

Rehber Kitaplar’ın önyargılarını daha yeni yeni kırmakta olanlar başta olmak üzere, arayış içindeki herkese faydalı olması dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder