Sayfalar

6 Haziran 2014 Cuma

Zero Limit (Joe Vitale, Dr. Ihaleakala Hew Len)


Sıfır noktası, hiçliğe ulaştığımız noktadır. Orada ne bir veri, ne bir bilgi, ne bir yargılama ne de bir inanç vardır. Sıfır noktasında ilham alabilir ve bu ilhamla hareket edebilir hale geliriz.

Joe Vitale için ‘bir yeniçağ girişimcisi’ desek yanlış olmaz. Vitale bu kez, Dr. Hew Len’in inanması güç bir başarısını duyuyor ve onun peşine düşüyor. Ondan danışmanlık alarak başladığı süreçte Dr. Hew Len’in yöntemlerinden ve onun da (muhtemelen ‘el aldığı’) bir Kahuna’dan öğrenmiş olduğu Hawaii öğretisinden çok etkileniyor. Zero Limit kitabı (ve takip eden seminerler, web sitesi… vs)  bu şekilde doğuyor. Joe Vitale, kitapta yöntemi ve arkasındaki öğretiyi Dr. Ihaleakala Hew Len ile soru cevap şeklindeki diyalogları ve kendi deneyimleriyle harmanlayarak akıcı ve zevkli bir şekilde sunuyor.

Dr. Ihaleakala Hew Len şunu anlamamızı istiyor: Olan biten her şeyin sorumlusu biziz. İşlerin düzelmesini istiyorsak dışarıyla ilgilenmeyi bırakıp içimize yönelmeliyiz. Suçlu aramak, şikâyet etmek, yargılamak gibi yararsız meşguliyetlere son verip, ortaya çıkan durumların içimizdeki sebeplerine dönük çalışmalıyız. Bilinçaltımızdan (ve hatta kollektif bilinçdışından) bize ve diğerlerine etki eden negatif yükün bırakılması (dönüştürülmesi), ilhamla hareket edilen, teslimiyet ve huzur içinde olunan bir duruma gelmemizi sağlıyor. ‘Sıfır sınırına’ ulaşmak için bilinçli zihinden doğan yetersiz düşünceleri (ve aslında her şeyi; hatıraları, inançları, kalıpları, kısıtları….) bırakmak gerekiyor. Ho’ponopono, sıfır sınırına yaklaşmak –arınmak- için çok basit, zevkli ve etkili bir yöntemler demeti sunuyor. Bunları bildiğiniz diğer yöntemlerle birleştirmek, farklı uygulama alanları bulmak da yaratıcılığınıza kalmış. Kuşkusuz Hew Len’in anlattıkları yöntemle sınırlı değil. Arka planda yatan öğretinin ayrıntılarında evrensel bazı nitelikleri siz de saptayacaksınız. Hakkında kitap okumuş olabileceğiniz birçok konunun Joe Vitale ve Hew Len’in arasında geçen konuşmalarda yer aldığını da göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder